Nieuwsberichten 2021


Vrijwilligers gezocht voor ANWB AutoMaatje Deurne

(herziene info 06-'21)

Wat is AutoMaatje?

AutoMaatje is een vervoerservice voor en door buurt- of plaatsgenoten. Vrijwilligers vervoeren minder mobiele plaatsgenoten met hun eigen auto tegen een kleine onkostenvergoeding.
Voor inwoners die slecht ter been zijn of een ander gezondheidsprobleem hebben en die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of van de Taxbus, biedt Automaatje de oplossing. Een bezoekje aan de kapper of de huisarts, maar ook een kopje koffie bij familie of vrienden in de buurt, behoren dan weer tot de mogelijkheden. Zo zorgen we ervoor dat iedereen mee kan blijven doen.

Hoe werkt het?

Uiterlijk 2 werkdagen van te voren neem je telefonisch contact op met AutoMaatje  om een rit aan te vragen. Een medewerker zoekt een chauffeur die op het gewenste tijdstip kan rijden. Als er een “match” is, worden de kosten besproken (€ 0,30 per km, gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger, plus eventuele parkeerkosten) en meldt de vrijwilliger zich op het afgesproken tijdstip.Wanneer het om een korte rit gaat, blijft de vrijwilliger in de buurt. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit, dan maakt de vrijwilliger een afspraak met je over het tijdstip van de terugreis.De kosten van de rit worden rechtstreeks aan de vrijwilliger betaald.

Hoe kom ik in contact met AutoMaatje?

Wil je je inschrijven als deelnemer en een rit aanvragen bij ANWB AutoMaatje?  

Wil je  graag meer informatie ontvangen, deelnemer of vrijwilliger worden, dan kun je contact opnemen. 

  • In Deurne via (0493)441405. op werkdagen zijn we van 09.00 - 12.00 uur bereikbaar.

 

Hoe kan ik vrijwilliger worden bij AutoMaatje?

We zoeken chauffeurs met eigen vervoer en zgn. 'matchmakers',  mensen met sociale én computervaardigheden, die vraag en aanbod willen koppelen. Heb je belangstelling om een paar uurtjes per week voor plaatsgenoten klaar te staan of wil je meer weten? Neem dan contact op via bovenstaande telefoonnummers of email-adressen of met een van onze medewerkers.

Neem contact op met onze specialisten: Patty van Rooy

Coördinator Automaatje - Wonen met Gemak |  (0493)352500  0648576618

 

Meer  informatie is tevens te vinden op de volgende website:

https://www.levdeurne.nl/lokaal-aanbod/zorgen-voor-elkaar/anwb-automaatje